Μενού Προϊόντων

Ειδήσεις

Λίστα Επικοινωνίας

Τροποποιημένος ιός του απλού έρπητα καταπολεμά τον καρκίνο του δέρματος

Νέα Υόρκη
Ελπιδοφόρα είναι τα αποτελέσματα από κλινική μελέτη φάσης ΙΙΙ μιας νέας ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Oncology.

Επιστήμονες από 64 ερευνητικά κέντρα από όλο τον κόσμο, με επικεφαλής τον καθηγητή Κέβιν Χάρινγκτον του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο του Λονδίνου και τον Χάουαρντ Κάουφμαν του Ινστιτούτου Καρκίνου του Πανεπιστημίου Ράτγκερς των ΗΠΑ, απέδειξαν ότι ένας γενετικά τροποποιημένος ιός έρπητα μπορεί να αναχαιτίσει την εξέλιξη του μελανώματος. Αυτό επιτυγχάνεται καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα και ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς εναντίον του καρκίνου.

Η ανοσοθεραπεία δοκιμάστηκε σε 436 ασθενείς με επιθετικό μεταστατικό μελάνωμα. Οι συμμετέχοντες, είτε πήραν μια δόση της νέας ανοσοθεραπείας, είτε ακολούθησαν άλλου είδους θεραπευτική αγωγή.

Από τους ασθενείς που πήραν T-VEC, το 16,3% εμφάνισαν θεραπευτική αντίδραση διαρκείας άνω των έξι μηνών, έναντι 2,1% της ομάδας ελέγχου. Σε μερικούς ασθενείς που έλαβαν T-VEC, η θεραπευτική αντίδραση ξεπέρασε τα τρία χρόνια.

Η Talimogene Laherparepvec (T-VEC) συνίσταται σε μια μεταλλαγμένη μορφή του τύπου-1 του ιού του απλού έρπητα, ο οποίος, αφότου εισαχθεί στο σώμα του ασθενούς, πολλαπλασιάζεται στο εσωτερικό των καρκινικών κυττάρων και τα καταστρέφει εκ των έσω.

Η τροποποίησή του, έχουν συντελέσει στην αφαίρεση δύο βασικών γονιδίων από τον ιό, ώστε να μην μπορεί να αναπαραχθεί μέσα στα υγιή κύτταρα. Γι' αυτό το λόγο, προκαλεί λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με την χημειοθεραπεία.

Ο ιός έχει επίσης τροποποιηθεί γενετικά έτσι ώστε να παράγει το μόριο GM-CSF, το οποίο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, προκειμένου αυτό να επιτίθεται και να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα.

Δηλαδή, η δράση του ιού είναι διπλή, εσωτερική και εξωτερική.

Η ανοσοθεραπεία T-VEC, ανήκει σε μια νέα γενιά φαρμάκων που βασίζονται σε ιούς και έχουν δημιουργήσει βάσιμες ελπίδες. Ωστόσο, είναι η πρώτη που δοκιμάζεται με επιτυχία σε μεγάλη τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ.


Πηγή: health.in.gr
Ερωτήσεις

Τι είναι οι διαλείποντες καθετηριασμοί;
Τι είναι οι διαλείποντες καθετηριασμοί; Πριν απαντήσουμε αυτό το ερώτημα, αγαπητοί αναγνώστες, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε...
Τι είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας;
Κατά πλάκας σκλήρυνση: Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε. Τι είναι η κατά πλάκας σκλήρυνση (multiple sclerosis); Η σκλήρυνση...
Τι είναι η ακράτεια υπερπλήρωσης;
Τι είναι η ακράτεια υπερπλήρωσης; Είναι κάθε ακούσια απώλεια ούρων η οποία σχετίζεται με υπερβολική διάταση της ουροδόχου...
Ορισμός της ακράτειας ούρων
Ακράτεια ούρων χαρακτηρίζεται η κατάσταση κατά την οποία παρουσιάζεται ακούσια απώλεια ούρων συνεχώς ή κατά διαστήματα. Η...

Χρήσιμοι ιστότοποι-links

Πολιτική και όροι χρήσης

Διαβάστε την πολιτική και τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Επικοινωνία και χάρτης τοποθεσίας

SOLUTION MEDICAL CARE  Εισαγωγή-Εμπορία Ιατρικών Ειδών- Κεντρικό: Γραφεία - Έκθεση Χαλκιδικής 51, 55535, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Τ +30 2310 943.313, 2310 303.013, F +30 2310 935.8455 Κεντρική Αποθήκη Πρασακάκη 97 & Σκουφά, 55535, Πυλαία Θεσσαλονίκης  Υποκατάστημα:Μεσσηνίας 21,11526, Αμπελόκηποι Αθήνα, Τηλ:210 6532561, Fax:2109767343
Δείτε τα πλήρη στοιχεία και χάρτη θέσης...